A nagy utazás

Szemináriumok

Reimer Márta: Életutazás a házastárssal

Reimer Márti pasztorálpszichológus és párterapeuta, a keresztyén alapokon nyugvó, felekezetközi lelkigondozói képzést végző Eleos – Education  vezetője.

Márti szemináriumi előadása a házastársunkkal közös életutazás következő dimenzióira fókuszál majd:

a) a házastársak egymásra találása

b) lenyomatok az uticsomagban

c)  személyiségbeli különbözőségek

d) az egymásra hangolódás ajándéka

H. Kovács Judit: Egyedül az úton

H.Kovács Judit, vezetési -és szervezésfejlesztési tanácsadó, coach, tréner, a Barnabás Csoport önkéntes missziómunkása

„Milyen személyes érintettségem van az egyedül lét – egyedül döntéshozás terén?

Hat éves voltam, amikor Édesanyám meghalt és nyolc éves, amikor a Nagymamám -aki addig éjjel – nappal mellettem volt –  is elköltözött tőlünk. Ez volt az, amikor zsigerből és nagyon mélyen meghatározó módon és nagyon korán felismertem, ha minden megváltozik is, de az élet mégis megy tovább.

Abban jelen kell lennünk.

Felnőtt fejjel végiggondolva tudtam csak igazán elgyászolni Édesanyámat, akkor, amikor a saját újszülött gyermekemet tarthattam a kezemben.

S felnőttként tudtam felismerni azt, hogy Isten ezekkel a helyzetekkel felkészített, megedzett engem a legnagyobb veszteségekre is, és arra, hogy megéljem: a testi halál az a földi életünk része, de nem a VÉG.”

Záborszky Zsófia: Az anyaság nagy utazása

Záborszky Zsófia pszichológus, pár- és családterapeuta-jelölt, az Aurum életműhely alapítója, két kisgyermek édesanyja, lelkipásztorfeleség. Az Anyatükör Instagram oldal szerzője.

Zsófi gondolata az Anyatükörből:

Az egyik legnagyobb dolog, amit egy anya adhat a gyermekének, a saját önismeretének mélyítése.”

A gyerekre az hat, akik vagyunk, nem az, mait mondunk neki.” “Gyakrabban dicsérd a gyermeked erőfeszítését, mint a teljesítményét!” “Nem az a lényeges, hogy megóvjuk gyermekeinket minden nehézségtől, csalódástól, hanem hogy mellettük legyünk, amikor átmennek ezeken.”

Ha valamit szeretnél megváltoztatni a gyermeked viselkedésén, egy dolgon érdemes változtatnod: a saját hozzáállásodon.”

Hegyesi Zita: Utitársak a pusztától a hegytetőig: építsünk megtartó barátságokat!

Hegyesi Zita – kommunikációs szakember, a Mabim és a Pure Program vezetőségi tagja. 

„Sokszor tapasztaltam már a barátság megtartó erejét, és azt is, mit jelent megküzdeni egy-egy ilyen kapcsolatért. 

Hiszem, hogy az utunkon kiemelkedő jelentősége van annak, hogy kik az útitársaink. Elindítanak, tanácsolnak, bátorítanak, őszinte tükröt tartanak. 

A barátság különleges ajándék, nem magától értetődő. Munkát és odafigyelést kíván, mégis keveset beszélünk arról, hogyan építsünk és őrizzünk megtartó barátságokat. Hogyan legyünk jó útitársak és hogyan leljünk valódi útitársakra? Egyáltalán mit tud a barátság, amit más kapcsolati formák nem? A szemináriumon ezt fogjuk kibontani.”

Kiss-Huszti Ágota: Életreszóló útitársam, a testem

Kiss-Huszti Ágota gyógytornász, okleveles fizioterapeuta MSC, a veresegyházi Kisfüge mozgás- és fejlesztőközpont társalapítója. 

Istennek értékes a testem is vagy csak a szellemem és a lelkem? A mai világban rengeteg szó esik az egészség megőrzéséről, bár ez sokak számára a kifogástalan alakot jelenti, de vajon mit mond a Biblia erről?

A testünkben nagyon sok dolgot NEM tudunk irányítani, mint például a szívverésünket, vagy azt, hogy hogyan emésztjük meg az ételt és sajnos egyes betegségek kialakulását sem tudjuk befolyásolni, de ha ez így van, akkor nem is vagyunk felelősek a testünkért? Vagy mégis? Ezen a szemináriumon gondolkodásra és cselekvésre szeretnélek hívni, hiszen nem mindegy milyen testi minőségben éljük le azokat az éveket, amelyeket Istentől kaptunk a Földön.

Kapcsolat

Baptista Női Misszió
1068 Budapest, Benczúr u. 31. 

Közreműködők:

Magyarországi Baptista Egyház 

Baptista Szeretetszolgálat

Fiatalok Krisztusért Alapítvány

Pax Televízió